Aim: The Perfect Cupcake

Autor: Obregón, Alma

Sección: GASTRONOMÍA - Ingredientes-Cocina temática

Aim: The Perfect Cupcake

Aim: The Perfect Cupcake

8,99€ IVA INCLUIDO

Editorial:
AGUILAR
Publicación:
14/07/2014
Colección:
Gastronomía
Ver ficha completa

NO DISPONIBLE

Sinopsis

This innovative recipe book includes exclusive interactive and multimedia content: photo galleries with handy tips on how to make cupcakes; pop-up lists of ingredients for each recipe; fold-out illustrations; practical step-by-step guides on how to make a fondant decoration or decorate cupcakes, and numerous explanatory videos by the author. In this book you will find: " The author's top 50 …

This innovative recipe book includes exclusive interactive and multimedia content: photo galleries with handy tips on how to make cupcakes; pop-up lists of ingredients for each recipe; fold-out illustrations; practical step-by-step guides on how to make a fondant decoration or decorate cupcakes, and numerous explanatory videos by the author. In this book you will find: " The author's top 50 original recipes illustrated in full colour, with a fold-out list of ingredients and a complete step-by-step guide, from making the cupcakes themselves to the best decorating tips. " A useful fold-out presentation of tools needed to begin making cupcakes: from the mixer to piping bag tips, with a video by the author. " A practical fold-out guide to the most common ingredients for making cupcakes. " A recap of basic buttercream recipes and decorating techniques which every accomplished pastry cook should know. " Pop-up step-by-step guide of handy tips on how to divide the mixture equally, filling cupcakes, using a piping bag, decorating with fondant, etc. The 50 recipes are grouped under several headings by theme so you can find the perfect cupcake for every occasion; your children's birthday, St. Valentine's Day, Christmas or simply an afternoon tea with your friends. They're irresistible! The directions given in the book range from classic recipes such as vanilla cupcakes, chocolate cupcakes, red velvet cupcakes, Oreo cookie cupcakes to more innovative ones like cupcakes made from chocolate and churros, coconut rum and pineapple, Irish coffee and chocolate, tiramisu or mocha, and including creative recipes for cupcakes made out of sangria, strawberry ice cream and candy coal, candy floss or Coca-cola. Moreover, the book includes a chapter specially written for those with particular dietary requirements, like vegans, diabetics and celiac sufferers. The reader can also find opening chapters in which Alma explains which ingredients and tools you cannot do without in your
Leer más

Más libros de Obregón, Alma

Todos los libros de Obregón, Alma

Más información del libro

Aim: The Perfect Cupcake

Editorial:
AGUILAR
Fecha Publicación:
Formato:
Cambiar formato
ISBN:
978-84-03-51304-4
EAN:
9788403513044
Nº páginas:
0
Colección:
Gastronomía
Lengua:
ESPAÑOL
Alto:
0 mm
Ancho:
0 mm
Sección:
GASTRONOMÍA
Sub-Sección:
Ingredientes-Cocina temática

Alma Obregón (Bilbao, 1984), licenciada en Comunicación Audiovisual por la Universidad Complutense y en Pedagogía del Violín por el Real Conservatorio de Música de Atocha, lo dejó todo por la repostería tras descubrir su amor por los cupcakes en 2010. Tras el éxito de su blog Objetivo: Cupcake perfecto decidió comenzar a impartir talleres de cupcakes y actualmente tiene una escuela y una tienda dedicadas al 100% a la repostería en el centro de Madrid. Desde que descubrió su pasión no ha parado de formarse, en España y en el extranjero, y obtuvo el título de Chef Pastelera por el Cordon Bleu en 2014. Ha publicado varios libros de repostería con Aguilar Ocio y, tras presentar el programa Cupcake Maniacs en Divinity durante dos temporadas, actualmente tiene un programa propio en Canal Cocina.

Su faceta como corredora comenzó en 2010 tras apuntarse casi por casualidad a la Carrera de la Mujer y desde entonces no ha parado de hacer kilómetros con sus zapatillas. Actualmente cuenta ya con cuatro maratones a sus espaldas (Madrid y Valencia en 2013, Sevilla y Chicago en 2014) y tres ultramaratones (100 km del Sahara, 100 km Intermón Oxfam y 100 km Madrid-Segovia, todos en 2014). Actualmente sueña con bajar su marca en maratón (3h y 30m) y poder completar una carrera de 100 millas en Estados Unidos.

Otros libros en GASTRONOMÍA

También te pueden interesar